Szparagi Żółtko Confit

Materiały partnera/Magazyn Kuchnia 06.02.2020 12:56
(brak ocen)
OCEŃ
Szparagi Żółtko Confit
Szparagi Żółtko Confit
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Żółtko z odrobiną oliwy i soli zapakowane próżniowo gotujemy przez 1 godzinę techniką sous vide w 67 stopniach. W warunkach domowych sprawdzamy termometrem 67-70 stopni gotujemy żółtko zapakowane próżniowo w rondelku. Szparagi białe i zielone obieramy, czyścimy, lekko blanszujemy w mleku 2-3 minuty. Następnie przez 6-7 minut podgrzewamy na patelni z masłem klarowanym i solą morską. Sposób podania: Szparagi wykładamy na talerz i dekorujemy ziołami. Pojawiły się teraz zioła takie jak: sałata musztardowa, koper włoski, kwiaty chryzantemy, kiełki afilla, kiełki lucerny. Możemy również dodać młodą karmelizowaną cebulkę białą, która wniesie bardzo dużo smaku do całego dania. Na szparagi udekorowane ziołami na koniec kładziemy gotowe żółtko confit.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA