Szpinak z krewetkami

Szpinak z krewetkami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Szpinak świeży - 1 kgMąka ziemniaczana - 1/2 łyżkiMleko 3.2 proc. - szklankaŚmietana 30 proc. - 1/2 szklankiPieprz czarny mielony - 1/3 łyżeczkiSól - 1/2 łyżeczkiKrewetki - 10-15 sztuk (królewskich)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Podgrzewamy w garnku 2-3 łyżki wody. Wrzucamy opłukany szpinak i chwilę dusimy, odstawiamy. Rozrabiamy mąkę ziemniaczaną w zimnej wodzie.
2 / 3
Rozgrzewamy drugi garnek, zagotowujemy w nim mleko z dodatkiem śmietanki, dodajemy rozrobioną mąkę ziemniaczaną. Doprawiamy mielonym pieprzem i solą.
3 / 3
Obrane krewetki wrzucamy do sosu, podgotowujemy. Podajemy na rozłożonym na talerzu szpinaku. Tak przygotowany szpinak wzmacnia krew. Krewetek nie należy spożywać przy chorobach skóry.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory