Szpinak z krewetkami

Dorota Biały, Magazyn Kuchnia 30.10.2020 16:05
(brak ocen)
OCEŃ
Szpinak z krewetkami
Szpinak z krewetkami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Podgrzewamy w garnku 2-3 łyżki wody. Wrzucamy opłukany szpinak i chwilę dusimy, odstawiamy. Rozrabiamy mąkę ziemniaczaną w zimnej wodzie. 

2 / 3

Rozgrzewamy drugi garnek, zagotowujemy w nim mleko z dodatkiem śmietanki, dodajemy rozrobioną mąkę ziemniaczaną. Doprawiamy mielonym pieprzem i solą. 

3 / 3

Obrane krewetki wrzucamy do sosu, podgotowujemy. Podajemy na rozłożonym na talerzu szpinaku. Tak przygotowany szpinak wzmacnia krew. Krewetek nie należy spożywać przy chorobach skóry.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA