Sztuka mięsa w sosie chrzanowym
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Wołowina - 700-800 g wołowiny np. rostbef lub szponder wołowyMarchewka - 2Cebula - 1Seler naciowy - 2 łodygiLimonka - 1Liść laurowy - 2Ziele angielskie - 1/4 łyżeczkiPieprz ziołowy - Do smakuSól - Do smakuChrzan - 1 łyżkaWino białe - ok. 200 ml półsłodkiego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Wołowinę możemy wcześniej zrumienić lub od razu włożyć do naczynia Crock-Pot. Obieramy wszystkie warzywa, kroimy w kostkę i dodajemy do naczynia z wołowiną. Dodajemy chrzan, wino, zielony pieprz, łyżkę soku z limonki, ziele angielskie i 250 ml wody.
2 / 2
Gotujemy 8 godzin w wolnowarze Crock-Pot na poziomie HIGH. Dodajemy przyprawy i odrobinę śmietany do zagęszczenia. Podajemy z plastrami warzyw.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory