Szybki owocowy pudding

Dorota Próchniewicz/Magazyn Kuchnia 28.01.2020 18:54
(brak ocen)
OCEŃ
Szybki owocowy pudding
Szybki owocowy pudding
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Bułkę paryską układamy na dnie naczynia do zapiekania. Brzoskwinie, mango i jabłka obieramy i kroimy w ósemki. W rondelku rozgrzewamy pół porcji soku pomarańczowego i dodajemy brązowy cukier. Gdy się rozpuści, wkładamy jabłka. Mieszamy kilka minut, aż nieco zmiękną. Wtedy dodajemy brzoskwinie, mango, pozostały sok i chilli. Gdy owoce staną się miękkie (ale nie rozgotowane), wlewamy cointreau. Ciepłą masę owocową wykładamy na bułkę. Wierzch posypujemy brązowym cukrem i zapiekamy ok. 15 minut w temperaturze 200°C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA