Składniki (2porcje)
-
Bułka paryska - 8 grubych kromekBrzoskwinie - 2Mango - 1Jabłka - 2Pomarańcze - 3/4 szklanki sokuBrązowy cukier demerara - 3 łyżki +1 do posypaniaChili - 1/2 posiekanejCointreau - 1/4 szklanki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Bułkę paryską układamy na dnie naczynia do zapiekania. Brzoskwinie, mango i jabłka obieramy i kroimy w ósemki. W rondelku rozgrzewamy pół porcji soku pomarańczowego i dodajemy brązowy cukier. Gdy się rozpuści, wkładamy jabłka. Mieszamy kilka minut, aż nieco zmiękną. Wtedy dodajemy brzoskwinie, mango, pozostały sok i chilli. Gdy owoce staną się miękkie (ale nie rozgotowane), wlewamy cointreau. Ciepłą masę owocową wykładamy na bułkę. Wierzch posypujemy brązowym cukrem i zapiekamy ok. 15 minut w temperaturze 200°C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory