Tacos z grillowaną karkówką

Haps 30.11.2020 11:37
(brak ocen)
OCEŃ
Tacos z grillowaną karkówką
Tacos, takos, TAK-os! Tym paczuszkom szczęścia nie da się powiedzieć "nie". Na zewnątrz chrupiące, a w środku same dobroci - ogórek, awokado, kolendra, no i gwiazda - genialne szaszłyki z karkówki.
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Karkówkę wieprzową pokrój w kostkę około 1 x 1 cm. Dodaj do niej wszystkie przyprawy i olej. Wymieszaj dokładnie i odstaw do marynowania na 2 godziny.

2 / 4

W tym czasie przygotuj dodatki, pokrój drobno ogórka, awokado i chilli oraz zetrzyj ser.

3 / 4

Zamarynowaną karkówkę nabij na namoczone uprzednio patyczki do szaszłyków i grilluj lub piecz w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez 10 minut.

4 / 4

Na gotowe tacos nakładaj śmietanę, pokrojone dodatki, zgrillowane mięso, starty ser i świeżo zerwaną kolendrę. Jedz, póki gorące

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.