Tacosy z wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 17.05.2021 21:02
(brak ocen)
OCEŃ
Tacosy z wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową
Tacosy z wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Posiekany czosnek i cebulę oraz pokrojone w kostkę chorizo podsmażamy 5 minut na oliwie i przekładamy na talerz. Antrykot oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i smażymy na tej samej patelni po 5 minut z każdej strony, odwracając kilka razy. W czasie smażenia wlewamy tequilę, podpalamy, gasimy. Mięso przekładamy na talerz i odstawiamy na kilka minut. Kroimy w kostkę, mieszamy z chorizo, czosnkiem i cebulą. Przekładamy na patelnię i jeszcze chwilę smażymy, dodając starty ser i mieszając, aby się rozpuścił i skleił kawałki mięsa. 

2 / 3

Pomidory i ogórka kroimy w kostkę, siekamy połówkę chilli (usuwamy pestki, jeśli nie lubimy zbyt ostrych potraw), przekładamy wszystko do miski i skrapiamy sokiem z 1 limonki. Dodajemy połowę posiekanej kolendry, doprawiamy solą i pieprzem. 

3 / 3

Na środek każdej tortilli nakładamy porcję mięsa i łyżkę salsy, posypujemy resztą kolendry i posiekanego chilli, skrapiamy sokiem z drugiej limonki. Podajemy z greckim jogurtem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.