Tagliatelle słoma i siano

Magazyn Kuchnia 11.03.2020 21:20
(brak ocen)
OCEŃ
Tagliatelle słoma i siano
Tagliatelle słoma i siano
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2 porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Na dużej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy pokrojoną w paski wędlinę. Dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Wlewamy śmietankę, wrzucamy szałwię, solimy i gotujemy 2 minuty na średnim ogniu.

2 / 2

Do sosu wkładamy odcedzone tagliatelle, ugotowane według przepisu na opakowaniu, posypujemy połową parmezanu, doprawiamy solą, mieszamy, oprószamy resztą sera i natką. Podajemy na patelni, na której danie było przyrządzane.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps