Tagliatelle z bakłażanami
Tagliatelle z bakłażanami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Bakłażan - 500 gSól - do smakuOliwa - 100 mlCzosnek - 2 ząbkiPomidory z puszki - 400 gPieprz czarny mielony - do smakuSól - do smakuMakaron tagliatelle - 400 gParmezan - 50 g tartegoBazylia - 1 garść świeżej lub 1 łyżka suszonej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Umyte bakłażany kroimy w plasterki o grubości 1 cm. Smażymy je z obu stron na oliwie, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie pokrojone pomidory wraz z zalewą. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy 10 minut.
2 / 3
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzony przekładamy na podgrzane talerze.
3 / 3
Na każdą porcję nakładamy sos, posypujemy parmezanem i bazylią.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory