Tagliatelle z bakłażanami

Magazyn Kuchnia 08.12.2020 17:08
(brak ocen)
OCEŃ
Tagliatelle z bakłażanami
Tagliatelle z bakłażanami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Umyte bakłażany kroimy w plasterki o grubości 1 cm. Smażymy je z obu stron na oliwie, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie pokrojone pomidory wraz z zalewą. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy 10 minut.

2 / 3

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzony przekładamy na podgrzane talerze.

3 / 3

Na każdą porcję nakładamy sos, posypujemy parmezanem i bazylią.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.