Tarta z bezą i porzeczkami

Bożena Sikoń/Magazyn Kuchnia 29.01.2021 16:32
(brak ocen)
OCEŃ
Tarta z bezą i porzeczkami
Tarta z bezą i porzeczkami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Herbatniki kruszymy, miksujemy z cukrem oraz rozpuszczonym, schłodzonym masłem. Zagniatamy, powstałym 'ciastem' wylepiamy formę, którą wcześniej posmarowaliśmy masłem. Odstawiamy na godzinę do lodówki.

2 / 3

Zapiekamy w średnio nagrzanym piekarniku (170-180°C) na jasnozłoty kolor. W tym czasie przygotowujemy masę: ubijamy białka z cukrem pudrem, dodajemy uprażone migdały i umyte porzeczki (oczywiście bez szypułek), delikatnie mieszamy. 

3 / 3

Rozkładamy masę bezowo-porzeczkową na podpieczonym kruchym spodzie i pieczemy około 15 min w temperaturze 180°C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps