Składniki (4porcje)
-
Herbatniki - 170 gCukier puder - 2 łyżeczkiMasło - 70 gBiałka - 3Cukier puder - 70 gMigdały płatki - 100 gPorzeczki czerwone - 150 gMasło - do formyPorzeczki czerwone - do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Herbatniki kruszymy, miksujemy z cukrem oraz rozpuszczonym, schłodzonym masłem. Zagniatamy, powstałym 'ciastem' wylepiamy formę, którą wcześniej posmarowaliśmy masłem. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
2 / 3
Zapiekamy w średnio nagrzanym piekarniku (170-180°C) na jasnozłoty kolor. W tym czasie przygotowujemy masę: ubijamy białka z cukrem pudrem, dodajemy uprażone migdały i umyte porzeczki (oczywiście bez szypułek), delikatnie mieszamy.
3 / 3
Rozkładamy masę bezowo-porzeczkową na podpieczonym kruchym spodzie i pieczemy około 15 min w temperaturze 180°C.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory