Tatar ze śledzia marynowanego w curry
Tatar ze śledzia marynowanego w curry
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Śledzie solone - 30 dag śledzi w occieImbir - jeden mały kawałek świeżego imbiruLimonka - jednaKolendra (natka) - kilka listkówCurry - łyżka curry w proszkuCebula biała - jednaMarchewka - jednaJabłka - jedno zieloneSól - do smakuPieprz czarny mielony - świeżo mielony, do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Śledzia osącz z zalewy i delikatnie zdejmij z niego skórę, a mięso drobno posiekaj. Dodajposiekany lub starty imbir, otartą skórkę z limonki i łyżeczkę soku. Wrzuć również posiekane listki kolendry, proszek curry i drobno pokrojoną cebulę. Marchewkę oczyść, obierz, ugotuj i ostudź, a następnie pokrój w kostkę. Połowę jabłka pokrój w plastry i skrop sokiem z limonki. Drugą połowę obierz i pokrój w drobną kostkę. Pokrojone w kostkę jabłko i marchewkę wymieszaj z tatarem, przypraw solą i pieprzem, włóż na godzinę do lodówki. Przed podaniem przełóż tatara plasterkami jabłka.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory