Tatar ze śledzia marynowanego w curry

Magazyn Kuchnia 12.12.2019 18:36
(brak ocen)
OCEŃ
Tatar ze śledzia marynowanego w curry
Tatar ze śledzia marynowanego w curry
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Śledzia osącz z zalewy i delikatnie zdejmij z niego skórę, a mięso drobno posiekaj. Dodajposiekany lub starty imbir, otartą skórkę z limonki i łyżeczkę soku. Wrzuć również posiekane listki kolendry, proszek curry i drobno pokrojoną cebulę. Marchewkę oczyść, obierz, ugotuj i ostudź, a następnie pokrój w kostkę. Połowę jabłka pokrój w plastry i skrop sokiem z limonki. Drugą połowę obierz i pokrój w drobną kostkę. Pokrojone w kostkę jabłko i marchewkę wymieszaj z tatarem, przypraw solą i pieprzem, włóż na godzinę do lodówki. Przed podaniem przełóż tatara plasterkami jabłka.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA