Tempura
Tempura
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (5porcji)
-
Krewetki - dwieKalmary - jedna tuba ponacinanaKalafior - jedna różyczkaBrokuł - jedna różyczkaCukinia - jeden plasterBakłażan - jeden plasterCebula biała - jedna
-
Ciasto
Jajka - dwaMąka ryżowa - 30 dagSos sojowy - do smakuOlej rzepakowy - do smażenia
-
Sos do maczania
Bulion rybny - 100 ml bulionu dashiSos sojowy - 20 mlImbir - odrobina świeżo startegoSake - 30 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj składniki ciasta, dodając tyle lodowatej wody, aby było dość gęste. Przygotowane produkty zanurzaj w cieście i smaż w głębokim, gorącym oleju na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Wymieszaj składniki sosu, wlej do miseczki i podawaj do tempury.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory