Terrina z karpia
Terrina z karpia
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (0porcji)
-
Karp - 1 (średni)Cebula biała - 1Masło - 1 łyżkaBułka kajzerka - 1Jajka - 2Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuGałka muszkatołowa - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Karpia filetujemy i dzielimy na małe kawałki. Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Bułkę moczymy w wodzie lub mleku i odciskamy. Przygotowane składniki dokładnie mieszamy z rozbełtanymi jajkami, doprawiając solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
2 / 2
Z powstałej masy formujemy roladę, przekładamy ją do kamionkowej formy, którą umieszczamy w naczyniu z gorącą wodą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C, pieczemy 45 minut. Wyjmujemy z formy, kroimy w plastry i układamy na półmisku.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory