Terrina z karpia

Magazyn Kuchnia 26.02.2020 16:31
(brak ocen)
OCEŃ
Terrina z karpia
Terrina z karpia
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Karpia filetujemy i dzielimy na małe kawałki. Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Bułkę moczymy w wodzie lub mleku i odciskamy. Przygotowane składniki dokładnie mieszamy z rozbełtanymi jajkami, doprawiając solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 

2 / 2

Z powstałej masy formujemy roladę, przekładamy ją do kamionkowej formy, którą umieszczamy w naczyniu z gorącą wodą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C, pieczemy 45 minut. Wyjmujemy z formy, kroimy w plastry i układamy na półmisku.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.