Terrina z łososia i pstrąga

Magazyn Kuchnia 24.12.2019 12:02
(brak ocen)
OCEŃ
Terrina z łososia i pstrąga
Terrina z łososia i pstrąga
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pstrąga oczyszczamy z ości i odkładamy w chłodne miejsce. Łososia mielemy, a jeszcze lepiej miksujemy, dodajemy jajka, śmietanę, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem oraz posiekanymi ziołami. Napełniamy masą niewielką formę do zapiekanek lub do pieczenia (nie może mieć grubych ścianek) i gotujemy na parze 25-30 minut. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki na kilka godzin. Terrinę podajemy z cząstkami cytryny, koperkiem oraz kawałkami pstrąga.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA