Terrina z łososia i pstrąga
Terrina z łososia i pstrąga
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Pstrąg - jeden wędzonyŁosoś surowy (filet) - 250 gJajka - trzyŚmietana kremówka 36 proc. - 250 mlSok cytrynowy - łyżkaKoperek - do posypaniaNatka pietruszki - do posypaniaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pstrąga oczyszczamy z ości i odkładamy w chłodne miejsce. Łososia mielemy, a jeszcze lepiej miksujemy, dodajemy jajka, śmietanę, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem oraz posiekanymi ziołami. Napełniamy masą niewielką formę do zapiekanek lub do pieczenia (nie może mieć grubych ścianek) i gotujemy na parze 25-30 minut. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki na kilka godzin. Terrinę podajemy z cząstkami cytryny, koperkiem oraz kawałkami pstrąga.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory