Tofucznica [HAPS VEGE]

Haps Vege 27.02.2020 12:28
(brak ocen)
OCEŃ
Tofucznica [HAPS VEGE]
Wiemy, że jesteście niedowiarkami i wiemy, że jajecznica bez jajek brzmi co najmniej dziwnie. Jednak uwierzcie, że da się zrobić wegańską jajecznicę i do tego jest dobra!
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Cebulę drobno posiekaj, a pomidorki koktajlowe poprzekrawaj na pół. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju. Dodaj cebulę oraz kurkumę i smaż, aż cebula stanie się szklista. Następnie dodaj pokruszone w dłoniach tofu i smaż około 2 minut, często mieszając. Dodaj płatki drożdżowe oraz sól i dokładnie wymieszaj.

2 / 2

Następnie dodaj dwie łyżki wody oraz pomidorki koktajlowe i podgrzewaj jeszcze około minuty, aby pomidorki zmiękły. W razie potrzeby dopraw tofucznicę solą oraz pieprzem i od razu podawaj.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.