Tofucznica [HAPS VEGE]
![Tofucznica [HAPS VEGE]](https://bi.im-g.pl/im/74/37/16/z23296372IDR,Tofucznica-Haps.jpg)
Wiemy, że jesteście niedowiarkami i wiemy, że jajecznica bez jajek brzmi co najmniej dziwnie. Jednak uwierzcie, że da się zrobić wegańską jajecznicę i do tego jest dobra!
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Cebula - 1 mała cebulaOlej rzepakowy - 2 łyżkiKurkuma w proszku - 1/2 łyżeczkiTofu - 1 kostkaPłatki drożdżowe - 1 łyżkaSól morska - 1/2 łyżeczkiWoda - 2 łyżkiPomidorki koktajlowe - 6-7 sztukPieprz czarny mielony - do smaku
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Cebulę drobno posiekaj, a pomidorki koktajlowe poprzekrawaj na pół. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju. Dodaj cebulę oraz kurkumę i smaż, aż cebula stanie się szklista. Następnie dodaj pokruszone w dłoniach tofu i smaż około 2 minut, często mieszając. Dodaj płatki drożdżowe oraz sól i dokładnie wymieszaj.
2 / 2
Następnie dodaj dwie łyżki wody oraz pomidorki koktajlowe i podgrzewaj jeszcze około minuty, aby pomidorki zmiękły. W razie potrzeby dopraw tofucznicę solą oraz pieprzem i od razu podawaj.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory