Tomato bread pudding

Haps 27.02.2020 11:19
(1 ocena)
OCEŃ
Tomato bread pudding
Jeśli kanapka z masłem i pomidorem jest bliska waszemu sercu, ten przepis się wam spodoba. Do tego to danie w duchu zero waste, bo możecie wykorzystać do niego chleb, który już lekko sczerstwiał. Zobaczcie, jak zrobić wyjątkowy pudding z chleba i pomidorów.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Pomidory pokrój na ćwiartki a chleb porwij na kawałki. Rozłóż oba produkty na oddzielnych blaszkach i wstaw do piekarnika. Piecz do momentu, aż pomidory lekko się przypieką i obeschną, a chleb zrumieni i będzie chrupiący.

2 / 3

W misce wymieszaj jajka, mleko, pieprz i sól. Wrzuć do środka pieczone pomidory i chleb. Przełóż całość do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, a na wierzchu poukładaj pomidorki cherry. Piecz w 200 stopniach przez 30 minut.

3 / 3

Wyjmij pudding i pokryj wierzch rozdrobionmy kozim serem. Piecz jeszcze przez 10-15 minut, aż ser się rozpuści i lekko zrumieni. Posyp tymiankiem i odstaw na 5 minut do przestygnięcia przed serwowaniem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.