Torcik z mango

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 29.01.2021 16:31
(brak ocen)
OCEŃ
Torcik z mango
Torcik z mango
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180°C. Jaja, olej i brązowy cukier miksujemy razem, a gdy się połączą w jednorodną masę, odkładamy mikser, dodajemy mąkę, sodę i cynamon i starannie mieszamy metalową łyżką. Dodajemy startą marchewkę, orzechy, ananasa i znowu starannie mieszamy. Przekładamy ciasto do natłuszczonej formy o śr. 24 cm i pieczemy przez godzinę. Studzimy ciasto w formie.

2 / 3

Robimy krem. Masło, twaróg i cukier waniliowy ucieramy na jednorodną masę, a gdy składniki się połączą, dodajemy zwykły cukier i sok z cytryny i ponownie ucieramy.

3 / 3

Wystudzone ciasto przekrawamy w poprzek. Jeden placek smarujemy połową kremu i układamy na nim plastry mango. Przykrywamy drugim plackiem i smarujemy z wierzchu pozostałym kremem. Posypujemy wiórkami kokosowymi i podajemy - torcik najlepiej przełożyć kremem tuż przed jedzeniem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.