Udka kurczaka w rozmarynie

Magazyn Kuchnia 21.01.2020 16:11
(brak ocen)
OCEŃ
Udka kurczaka w rozmarynie
Udka kurczaka w rozmarynie
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Udka myjemy, osuszamy, układamy na posmarowanej oliwą blasze. Smarujemy oliwą, posypujemy igiełkami rozmarynu, solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy, papryki kroimy wzdłuż na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i dokładnie myjemy. Osuszamy, wraz z ziemniakami układamy na blasze obok udek kurczaka. Skrapiamy oliwą, posypujemy rozmarynem. Pieczemy 45 minut w 200 st. C. Przed podaniem ziemniaki i paprykę przyprawiamy solą i pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.