Udka kurczaka w rozmarynie
Udka kurczaka w rozmarynie
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Oliwa - do posmarowania blachyRozmaryn świeży - pół pęczkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - śwież o i grubo zmielonyZiemniaki - 8-12 średniej wielkościPapryka czerwona - 1Papryka żółta - 1Papryka zielona - 1
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Udka myjemy, osuszamy, układamy na posmarowanej oliwą blasze. Smarujemy oliwą, posypujemy igiełkami rozmarynu, solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy, papryki kroimy wzdłuż na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i dokładnie myjemy. Osuszamy, wraz z ziemniakami układamy na blasze obok udek kurczaka. Skrapiamy oliwą, posypujemy rozmarynem. Pieczemy 45 minut w 200 st. C. Przed podaniem ziemniaki i paprykę przyprawiamy solą i pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory