Udka słodko-kwaśne

Magazyn Kuchnia 04.08.2020 14:31
(1 ocena)
OCEŃ
Udka słodko-kwaśne
Udka słodko-kwaśne
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C. Udka układamy na natłuszczonej blasze.

2 / 3

W miseczce mieszamy imbir, paprykę, cebulę i sól czosnkową, dodajemy ocet. Połową mieszaniny smarujemy kawałki kurczaka, pieczemy 15 minut. Odwracamy mięso, smarujemy mieszaniną z drugiej strony, pieczemy kolejne 15 minut.

3 / 3

Robimy sos: mieszamy ketchup z sosem sojowym, posiekanymi ananasami i cukrem. Polewamy kurczaka i pieczemy jeszcze 30 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA