Udziec barani
Udziec barani
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Baranina - 2 kg udźcaRozmaryn świeży - duża gałązkaCzosnek - 6 ząbkówMasło - 1/2 filiżanki rozpuszczonegoSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Obrany czosnek kroimy w plasterki i mieszamy z listkami rozmarynu, solą i pieprzem. Taką mieszaniną nacieramy mięso i pozostawiamy na godzinę.
2 / 2
Po tym czasie mięso smarujemy połową masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. C na 1 godzinę, często podlewając je pozostałym masłem i sosem z pieczenia.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory