Vitello tonnato

Gabriela Kotkowska, Magazyn Kuchnia 28.02.2021 15:17
(brak ocen)
OCEŃ
Vitello tonnato
Vitello tonnato
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Cielęcinę natrzyj ząbkiem czosnku roztartym z solą i odrobiną rozmarynu. Resztę czosnku pokrój w plasterki. Mięso ponacinaj, w otwory wsuń czosnek i rozmaryn. Ułóż w brytfannie, podlej winem, piecz 2 godziny w temp. 160 st. 

2 / 3

Zrób sos: zmiksuj tuńczyka z czosnkiem, kaparami, wlewaną powoli oliwą i sokiem z cytryny. Dodaj musztardę i majonez, przypraw. 

 

3 / 3

Sosem polej plastry cielęciny. Podawaj na zimno.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.