Wegańska tarta limonkowa z musem z awokado

(brak ocen)
OCEŃ
Wegańska tarta limonkowa z musem z awokado
Szczęście to nie bułka z masłem - to tarta z awokado!
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Wszystkie składniki na kruchy spód umieść w misie blendera i zmiksuj, aż do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Przełóż masę do foremki i rozprowadź równomiernie po całym dnie oraz na bokach do wysokości 3-4cm. Wstaw formę do lodówki na czas przygotowywania musu z awokado.

2 / 2

Awokado obierz ze skórki i pozbądź się pestek. Umieść awokado w dużej misce, dodaj wszystkie pozostałe składniki i zmiksuj całość na gładki, jednolity mus. Przełóż mus z awokado na schłodzony kruchy spód i ozdób wierzch ciasta wiórkami kokosowymi. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 3 godziny aby mus stężał.

*Jeżeli nie dostaniesz w sklepie śmietanki kokosowej to wykorzystaj mleko kokosowe. Mleko należy porządnie schłodzić aby stężało i wykorzystać tylko gęstą, białą część mleczka.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps