Składniki (12porcji)
-
Migdały - 140 gOrzechy nerkowca - 65 gDaktyle - 170 gWiórki kokosowe - 25 gOlej kokosowy - 2 łyżkiSól - szczypta
-
Składniki na mus awokado:
Awokado - 2 sztuki (dojrzałe)Limonka - 100 ml soku + skórka z jednej limonkiOlej kokosowy - 120 gSyrop z agawy - 150 gŚmietanka kokosowa - 100 gSól - szczypta
-
Dodatkowo:
Wiórki kokosowe - do ozdoby
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wszystkie składniki na kruchy spód umieść w misie blendera i zmiksuj, aż do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Przełóż masę do foremki i rozprowadź równomiernie po całym dnie oraz na bokach do wysokości 3-4cm. Wstaw formę do lodówki na czas przygotowywania musu z awokado.
Awokado obierz ze skórki i pozbądź się pestek. Umieść awokado w dużej misce, dodaj wszystkie pozostałe składniki i zmiksuj całość na gładki, jednolity mus. Przełóż mus z awokado na schłodzony kruchy spód i ozdób wierzch ciasta wiórkami kokosowymi. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 3 godziny aby mus stężał.
*Jeżeli nie dostaniesz w sklepie śmietanki kokosowej to wykorzystaj mleko kokosowe. Mleko należy porządnie schłodzić aby stężało i wykorzystać tylko gęstą, białą część mleczka.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory