Wegański sernik [HAPS VEGE]

Haps Vege 27.02.2020 11:15
(5 ocen)
OCEŃ
Wegański sernik [HAPS VEGE]
Ciekawa sprawa z tym ciastem. Cała ekipa Hapsa chciała go spróbować. (No bo sernik bez sera? Ale jak to?!) Ale spróbowały go tylko dwie osoby. Właściwie... to nie spróbowały, tylko zjadły. Podobno był dobry. Bardzo dobry.
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Wszystkie składniki na kruchy spód umieść w misie blendera i zmiksuj pulsacyjnie, aż masa zacznie przypominać mokry piasek. Przełóż masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, rozprowadź ją po całym dnie i dociśnij dnem szklanki. Wstaw formę do lodówki i przygotuj warstwę "serową".

2 / 3

Wszystkie składniki warstwy "serowej" poza borówkami umieść w misie blendera i zmiksuj na gładką i jednolitą masę. Połowę masy odłóż do osobnej miski, a pozostałą połowę zmiksuj z borówkami.

3 / 3

Masę borówkową przełóż do tortownicy i równomiernie rozprowadź. Następnie wyłóż jasną masę, rozprowadź ją równomiernie i ozdób wierzch ciasta sosem malinowym (tak jak na wideo). Wstaw ciasto do zamrażarki aby stężało. Wegański sernik należy wyjąć z zamrażarki 15-20 minut przed podaniem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA