Wegański sernik [HAPS VEGE]
![Wegański sernik [HAPS VEGE]](https://bi.im-g.pl/im/e5/6e/16/z23523301IDR,Weganski-sernik-Haps.jpg)
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Składniki na kruchy spód:
Orzechy włoskie - 1 szklankaMigdały - 1 szklankaDaktyle - 1/2 szklanki, suszonych daktyli bez pestekOlej kokosowy - 4 łyżki, roztopionegoWiórki kokosowe - 3/4 szklankiSól - 1/4 łyżeczki
-
Składniki na warstwę "serową":
Orzechy nerkowca - 3 1/2 szklanki, namoczone przez 4 hŚmietanka kokosowa - 1 szklankaSyrop klonowy - 3/4 szklankiSok cytrynowy - 1/2 szklankiOlej kokosowy - 1/2 szklanki, roztopionegoEkstrakt waniliowy - 1 łyżeczkaBorówki amerykańskie - 1 szklanka
-
Dodatkowo:
Sos malinowy - do ozdoby
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wszystkie składniki na kruchy spód umieść w misie blendera i zmiksuj pulsacyjnie, aż masa zacznie przypominać mokry piasek. Przełóż masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, rozprowadź ją po całym dnie i dociśnij dnem szklanki. Wstaw formę do lodówki i przygotuj warstwę "serową".
Wszystkie składniki warstwy "serowej" poza borówkami umieść w misie blendera i zmiksuj na gładką i jednolitą masę. Połowę masy odłóż do osobnej miski, a pozostałą połowę zmiksuj z borówkami.
Masę borówkową przełóż do tortownicy i równomiernie rozprowadź. Następnie wyłóż jasną masę, rozprowadź ją równomiernie i ozdób wierzch ciasta sosem malinowym (tak jak na wideo). Wstaw ciasto do zamrażarki aby stężało. Wegański sernik należy wyjąć z zamrażarki 15-20 minut przed podaniem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory