Wenezuelskie quesadillas

Przemysław Muszyński/Magazyn Kuchnia 24.07.2020 17:14
(brak ocen)
OCEŃ
Wenezuelskie quesadillas
Wenezuelskie quesadillas
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Z ciasta formujemy placki o średnicy około 10 cm. Ser kroimy w plastry, układamy na tortillach. Cebulę oraz papryczki siekamy, rozkładamy na połowie placków i przykrywamy pozostałymi. Smażymy z obu stron na niewielkiej ilości rozgrzanej oliwy.

2 / 3

Przygotowujemy sos. Papryczki pozbawiamy pestek, drobno siekamy i rumienimy na patelni. Pomidory obieramy ze skórki, siekamy wraz z cebulą i liśćmi kolendry. Wszystkie składniki wkładamy do rondla, przyprawiamy pieprzem oraz słodką papryką, podlewamy sokiem z cytryny i dusimy przez blisko 10 minut.

3 / 3

Gotowe quesadillas przed podaniem polewamy sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps