Wenezuelskie quesadillas
Wenezuelskie quesadillas
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Ser żółty - 400 gCebula - 3Chili - 8 papryczek (mogą być też czereśniowe lub pepperoni)Oliwa - do smażenia
-
Sos:
Pepperoni - 2Pomidory - 3Cebula - 1Kolendra (natka) - 1 łyżka posiekanejPieprz czarny mielony - 1 łyżeczkaPapryka mielona słodka - 2 łyżeczkiSok cytrynowy - z połowy owocuOliwa - do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Z ciasta formujemy placki o średnicy około 10 cm. Ser kroimy w plastry, układamy na tortillach. Cebulę oraz papryczki siekamy, rozkładamy na połowie placków i przykrywamy pozostałymi. Smażymy z obu stron na niewielkiej ilości rozgrzanej oliwy.
2 / 3
Przygotowujemy sos. Papryczki pozbawiamy pestek, drobno siekamy i rumienimy na patelni. Pomidory obieramy ze skórki, siekamy wraz z cebulą i liśćmi kolendry. Wszystkie składniki wkładamy do rondla, przyprawiamy pieprzem oraz słodką papryką, podlewamy sokiem z cytryny i dusimy przez blisko 10 minut.
3 / 3
Gotowe quesadillas przed podaniem polewamy sosem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory