Wieprzowina z warzywami korzeniowymi

Magazyn Kuchnia/Anna Iwaszkiewicz 09.10.2020 14:30
(brak ocen)
OCEŃ
Wieprzowina z warzywami korzeniowymi
Wieprzowina z warzywami korzeniowymi
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Mięso myjemy i wkładamy do wrzącej zalewy z litra wody, przypraw (oprócz octu), czosnku i cebuli. Gotujemy pod przykryciem, aż będzie prawie zupełnie miękkie (około 45 minut).

2 / 4

Warzywa kroimy w cienkie paski, dodajemy do mięsa i gotujemy do miękkości. Wlewamy ocet, mieszamy.

3 / 4

Ugotowane mięso wyjmujemy i kroimy w cienkie plastry. Jeśli gotowaliśmy je ze skórą i kośćmi (co zawsze dobrze wpływa na smak), trzeba je, oczywiście, przed pokrojeniem usunąć.

4 / 4

Podajemy z warzywami i kilkoma łyżkami sosu, posypując wiórkami świeżo startego chrzanu i natką pietruszki. Mięso dobrze smakuje z chlebem lub gotowanymi ziemniakami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.