Wieprzowina ze śliwkami

Dorota Biały/Magazyn Kuchnia 16.10.2020 17:10
(brak ocen)
OCEŃ
Wieprzowina ze śliwkami
Wieprzowina ze śliwkami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła i obsmażamy mięso z każdej strony. Przekładamy do garnka, zalewamy winem wymieszanym z octem. Dodajemy liście laurowe, pieprz, jagody jałowca i śliwki. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut, aż śliwki zmiękną.

2 / 3

Zdejmujemy z ognia, wyławiamy śliwki, mięso wyjmujemy i trzymamy w cieple. Śliwki przecieramy przez sito. Na patelni rozgrzewamy resztę masła i podsmażamy śliwki z cukrem i bułką tartą. Dodajemy cynamon, doprawiamy solą i rozprowadzamy wywarem z gotowania szynki.

3 / 3

Mięso kroimy w plastry i podajemy z sosem śliwkowym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps