Wieża z sarniny

Magazyn Kuchnia/Adam Chrząstowski 02.10.2020 12:58
(brak ocen)
OCEŃ
Wieża z sarniny
Wieża z sarniny
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Groszek gotujemy do miękkości, przecieramy przez sito i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Grejpfruty obieramy, dokładnie usuwając białą wewnętrzną skórkę. Obrane owoce kroimy w plastry o grubości 3/4 cm.

2 / 4

Miód z cynamonem doprowadzamy do wrzenia na patelni, następnie wkładamy grejpfruty i krótko dusimy.

3 / 4

Comber nacieramy solą i pieprzem, lekko obsmażamy z wierzchu na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do natłuszczonej brytfanki i pieczemy do miękkości w 180°C (ok. 20 minut).

4 / 4

Mięso kroimy w cienkie plastry. Na talerzu układamy kolejno: grejpfruty, mięso, znów grejpfruty i purée z groszku tak, aby powstały małe wieże.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.