Wieża z sarniny
Wieża z sarniny
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Groszek zielony - 50 dag świeżego lub mrożonegoMiód pszczeli - 100 ml gryczanegoCynamon - 1/2 łyżeczkiSarnina - 60 dag combra bez kości
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Groszek gotujemy do miękkości, przecieramy przez sito i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Grejpfruty obieramy, dokładnie usuwając białą wewnętrzną skórkę. Obrane owoce kroimy w plastry o grubości 3/4 cm.
2 / 4
Miód z cynamonem doprowadzamy do wrzenia na patelni, następnie wkładamy grejpfruty i krótko dusimy.
3 / 4
Comber nacieramy solą i pieprzem, lekko obsmażamy z wierzchu na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do natłuszczonej brytfanki i pieczemy do miękkości w 180°C (ok. 20 minut).
4 / 4
Mięso kroimy w cienkie plastry. Na talerzu układamy kolejno: grejpfruty, mięso, znów grejpfruty i purée z groszku tak, aby powstały małe wieże.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory