Wino z herbaty

Magazyn Kuchnia 31.01.2020 16:06
(brak ocen)
OCEŃ
Wino z herbaty
Wino z herbaty
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W dużym naczyniu pod przykryciem robimy napar z herbaty oraz 8 1 wrzątku; odstawiamy w chłodne miejsce na 2 tygodnie. Następnie dodajemy cukier, sok i skórkę cytrynową. Dobrze wszystko mieszamy i dopełniamy wodą do 10 l. Przecedzamy herbatę do gąsiora, dodajemy lekko opłukane rodzynki i zaszczepiamy nastaw drożdżami. Pijemy po kilku miesiącach leżakowania. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.