Wiosenny placek z warzywami

Magazyn Kuchnia/Dorota Próchniewicz 16.02.2021 16:22
(brak ocen)
OCEŃ
Wiosenny placek z warzywami
Wiosenny placek z warzywami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Drożdże łączymy z mlekiem, wlewamy do mąki, dodajemy sól, oliwę i maślankę. Zagniatamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30-40 minut.

2 / 3

Znów zagniatamy i wałkujemy. Wykładamy tortownicę, ciastem formując wysoki rant. Odstawiamy na 30 minut.

3 / 3

Na cieście układamy kawałki warzyw, polewamy sosem z oliwy, śmietany, soli i pieprzu. Pieczemy 35 minut w temperaturze ok. 200°C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.