Wołowina z rozmarynem

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 30.01.2020 12:49
(brak ocen)
OCEŃ
Wołowina z rozmarynem
Wołowina z rozmarynem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rukolę opłucz, osusz, przełóż na duży półmisek. Rozgrzej oliwę z czosnkiem i rozmarynem, podgrzewaj razem jakieś 4 minuty. Usuń czosnek i rozmaryn, a na pachnącym tłuszczu podsmaż mięso pokrojone w dość cienkie plasterki (1/2 cm). Smaż około minuty, a potem wyjmij łyżką cedzakową. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym i ułóż na rukoli. Na tej samej oliwie krótko zeszklij szalotkę, dodaj sól i pieprz oraz oba rodzaje octu. Przygotowaną zalewą skrop mięso i rukolę, podawaj od razu ze świeżą bagietką. Rada: Czosnek i rozmaryn to duet, który świetnie pasuje także do innych mięs. Szczególnie polecam do kotlecików lub combra jagnięcego.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.