Wytrawny keks z warzywami - wersja włoska

Haps 27.02.2020 12:48
(1 ocena)
OCEŃ
Wytrawny keks z warzywami - wersja włoska
Keks z bakaliami to twój świąteczny faworyt? Teraz możesz jeść go nawet na obiad, w wytrawnej włoskiej wersji z równie kolorowymi, co bakalie warzywami.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Ubij jajka z oliwą. Dodaj mąkę, mleko, proszek do pieczenia, sól i pieprz, a następnie miksuj przez kilka minut, aż do uzyskania gładkiej masy. Dodaj pokrojone warzywa i wymieszaj dokładnie łyżką.

2 / 2

Całość przełóż do keksówki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz z termoobiegiem ok. 45-50 minut. Po wyjęciu z piekarnika koniecznie odstaw keks do wystudzenia, zanim zaczniesz go kroić.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.