Zapałeczki z ciasta francuskiego i sera

Zapałeczki z ciasta francuskiego i sera
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Ciasto francuskie - 1 arkuszSer ementaler - 15 dag startego (może być inny ostry)Kminek - łyżkaAnchois - puszkaŻółtka - 1Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozłóż na prostokątnej blaszce rozmrożone ciasto francuskie i posmaruj je żółtkiem roztrzepanym z 2 łyżkami wody. Następnie ostrym nożem narysuj na cieście podłużne i poprzeczne linie, wzdłuż których będziesz łamać ciasto po upieczeniu.
2 / 3
Fileciki anchois pokrój na cieniutkie paseczki. Posyp całe ciasto startym serem. Połowę ciasta posyp kminkiem, solą i pieprzem. Na drugiej połowie równomiernie ułóż fileciki anchois i posyp pieprzem.
3 / 3
Piecz około 10 minut, aż ciastosię lekko przyrumieni. Następnie wyłącz piekarnik i zostaw w nim ciasto, aż do ostygnięcia. Po wyjęciu połam na zapałeczki wzdłuż naciętych linii.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory