Zapałeczki z ciasta francuskiego i sera

Magazyn Kuchnia 17.05.2021 21:03
(brak ocen)
OCEŃ
Zapałeczki z ciasta francuskiego i sera
Zapałeczki z ciasta francuskiego i sera
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozłóż na prostokątnej blaszce rozmrożone ciasto francuskie i posmaruj je żółtkiem  roztrzepanym z 2 łyżkami wody. Następnie ostrym nożem narysuj na cieście podłużne i poprzeczne linie, wzdłuż których będziesz łamać ciasto po upieczeniu. 

2 / 3

Fileciki anchois pokrój na cieniutkie paseczki. Posyp całe ciasto startym serem. Połowę ciasta posyp kminkiem, solą i pieprzem. Na drugiej połowie równomiernie ułóż fileciki anchois i posyp pieprzem. 

3 / 3

Piecz około 10 minut, aż ciastosię lekko przyrumieni. Następnie wyłącz piekarnik i zostaw w nim ciasto, aż do ostygnięcia. Po wyjęciu połam na zapałeczki wzdłuż naciętych linii.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA