Zapiekanka z cukinii

Magazyn Kuchnia 09.06.2020 13:55
(brak ocen)
OCEŃ
Zapiekanka z cukinii
Zapiekanka z cukinii
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rozgrzewamy piekarnik do 220 st. C.

2 / 3

Cukinie kroimy wzdłuż na 4 plastry, smarujemy masłem i układamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Pieczemy 15 minut. Posypujemy pokruszonym serem i pokrojonymi w kostkę pomidorami.

3 / 3

Jajka mieszamy z mlekiem (lub śmietanką) i doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszaniną polewamy zapiekankę. Posypujemy pestkami słonecznika i pieczemy jeszcze 20 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps