Zapiekanka z cukinii

Zapiekanka z cukinii
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Cukinia - 50 dagMasło - do formy i smarowania cukiniiSer owczy - 10 dagPomidory - 30 dagJajka - 2Mleko 3.2 proc. - 1/2 szklanki (lub śmeitanka)Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuPestki słonecznika / Nasiona słonecznika - 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Rozgrzewamy piekarnik do 220 st. C.
2 / 3
Cukinie kroimy wzdłuż na 4 plastry, smarujemy masłem i układamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Pieczemy 15 minut. Posypujemy pokruszonym serem i pokrojonymi w kostkę pomidorami.
3 / 3
Jajka mieszamy z mlekiem (lub śmietanką) i doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszaniną polewamy zapiekankę. Posypujemy pestkami słonecznika i pieczemy jeszcze 20 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory