Zapiekanka z łososiem

Magazyn Kuchnia 30.01.2020 12:34
(brak ocen)
OCEŃ
Zapiekanka z łososiem
Zapiekanka z łososiem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Szpinak grubo pokrój. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce do mizerii. Gotuj 5 minut w osolonej wodzie, potem przełóż na sitko, zahartuj zimną wodą i osącz. Obierz cebulę, posiekaj ją i zeszklij. Dodaj szpinak, posól, popieprz, duś 2 minuty. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Posiekaj koperek, wymieszaj z żółtkami, śmietaną i musztardą, przypraw do smaku solą i pieprzem. Nasmaruj masłem żaroodporną formę, na dnie rozłóż szpinak. Na szpinaku ułóż łososia oprószonego solą i pieprzem, przykryj go plasterkami ziemniaków, tak aby zachodziły na siebie jak łuska. Posmaruj sosem śmietanowo-koperkowym. Wstaw do piekarnika i piecz 30-35 minut na środkowym poziomie.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps