Zapiekanka ziemniaczano-serowa francuska

(brak ocen)
OCEŃ
Zapiekanka ziemniaczano-serowa francuska
Zapiekanka ziemniaczano-serowa francuska
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Obierz ziemniaki, pokrój je w jak najcieńsze plasterki. Ułóż w rondlu, polej mlekiem wymieszanym ze śmietaną, przypraw 2 łyżeczkami soli i świeżo startym białym pieprzem. Wymieszaj, gotuj 15 minut. 

2 / 2

Następnie przełóż podgotowane ziemniaki do natłuszczonej żaroodpornej formy, posyp serem i zapiekaj 35-40 minut, aż na wierzchu utworzy się rumiana skorupka.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.