Zdrowe gofry [HAPS KIDS]

Haps 26.02.2020 10:01
(brak ocen)
OCEŃ
Zdrowe gofry [HAPS KIDS]
Nikt już nie pamięta jak w dzieciństwie z gofra zsuwała się bita śmietana, albo jak w czasie jedzenia się kichało i cały cukier puder lądował na ubraniu. Wiecie dlaczego? Bo z goframi ma się tylko dobre wspomnienia.
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Banany obierz, włóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj jajka, mleko migdałowe, olej kokosowy i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj oba rodzaje mąki, sól, sodę oczyszczoną oraz ocet jabłkowy i wymieszaj na jednolitą masę. Odstaw ciasto na 10 minut i rozgrzej w międzyczasie gofrownicę.

2 / 2

Na gorącą gofrownicę nakładaj porcje ciasta i podgrzewaj, aż gofry będą złotobrązowe i w pełni upieczone. Podawaj z pokrojonym w plastry bananem, drobnymi, sezonowymi owocami oraz syropem klonowym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps