Zielona szakszuka z serem Radamer

Haps 30.01.2020 11:46
(brak ocen)
OCEŃ
Zielona szakszuka z serem Radamer
Nie od dziś wiadomo, że pożywne śniadanie mocy musi zawierać jajka. Ale, że wychowaliśmy się na Popeye'u do naszego przepisu dorzuciliśmy jeszcze trochę szpinaku.
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek w plasterki. Na patelni rozgrzej masło, dodaj cebulę oraz czosnek i smaż aż warzywa staną się szkliste. Dodaj szpinak i smaż kilka minut, aż liście zwiędną. Wlej śmietankę, zagotuj i dopraw całość solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.

2 / 2

Zrób w sosie szpinakowym dwa wgłębienia, wbij jajka i posyp je solą oraz płatkami chili. Na wierzchu potrawy połóż plastry sera Radamer, przykryj patelnię pokrywką i podgrzewaj jeszcze około 4-5 minut, aż jajka się zetną, a ser rozpuści.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps