Zielone tagliatelle z indykiem i orzeszkami

Zielone tagliatelle z indykiem
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Makaron tagliatelle - 30 dag zielonegoOliwa - łyżkaIndyk - 30 dag piersiPomarańcze - 1 obranaOrzeszki pinii - łyżkaKoperek - 2 łyżki posiekanegoSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Ugotuj makaron al dente. Mięso opłucz, osusz, pokrój w paseczki i posól. W czasie, gdy makaron się gotuje, rozgrzej na patelni oliwę i usmaż mięso (5 minut). Dodaj oczyszczony fenkuł i duś, aż stanie się miękki. Ewentualnie dodaj nieco soli. Fenkuł wyjmij, lekko przestudź, przekrój na pół, a potem wzdłuż na kilka kawałków. Pomarańczę pokrój w kostkę.
2 / 2
Odcedzony makaron wymieszaj delikatnie z podsmażonym mięsem indyka, fenkułem i kawałkami pomarańczy. Posyp orzeszkami piniowymi i koperkiem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory