Zielone tagliatelle z indykiem i orzeszkami

Magazyn Kuchnia 14.04.2021 17:15
(brak ocen)
OCEŃ
Zielone tagliatelle z indykiem i orzeszkami
Zielone tagliatelle z indykiem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Ugotuj makaron al dente. Mięso opłucz, osusz, pokrój w paseczki i posól. W czasie, gdy makaron się gotuje, rozgrzej na patelni oliwę i usmaż mięso (5 minut). Dodaj oczyszczony fenkuł i duś, aż stanie się miękki. Ewentualnie dodaj nieco soli. Fenkuł wyjmij, lekko przestudź, przekrój na pół, a potem wzdłuż na kilka kawałków. Pomarańczę pokrój w kostkę. 

2 / 2

Odcedzony makaron wymieszaj delikatnie z podsmażonym mięsem indyka, fenkułem i kawałkami pomarańczy. Posyp orzeszkami piniowymi i koperkiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps