Ziemniaki pieczone z rozmarynem, boczkiem i sokiem z cytryny

Magazyn Kuchnia/Tomek Woźniak 27.01.2021 14:45
(brak ocen)
OCEŃ
Ziemniaki pieczone z rozmarynem, boczkiem i sokiem z cytryny
Ziemniaki pieczone z rozmarynem, boczkiem i sokiem z cytryny
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Boczek drobno kroimy i podsmażamy na rumiano, odstawiamy. Ziemniaki myjemy, obieramy i podgotowujemy przez 15 minut w osolonej wodzie. Półtwarde ziemniaki odcedzamy, mieszamy z sokiem z cytryny i podsmażonym boczkiem oraz posiekanym tymiankiem. 

2 / 2

Wstawiamy ziemniaki do gorącego piekarnika (180°C) na 20 minut. Podajemy jako dodatek do pieczonej szynki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.