Ziemniaki z groszkiem i dymką

Magazyn Kuchnia 01.07.2020 14:09
(brak ocen)
OCEŃ
Ziemniaki z groszkiem i dymką
Ziemniaki z groszkiem i dymką
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Odlewamy wodę, odparowujemy ziemniaki na małym ogniu i ugniatamy je z masłem.

2 / 3

W rondlu podgrzewamy mleko z dymką oraz groszkiem i gotujemy przez 5 minut. Zdejmujemy z ognia.

3 / 3

Łyżką cedzakową przekładamy groszek i dymkę do garnka z ziemniakami. Mieszając, dodajemy tyle mleka, żeby powstało kremowe purée. Doprawiamy pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA