Składniki (4porcje)
-
Ziemniaki - 70 dagOliwa - do smażeniaSól - do smakuCebula czerwona - 1Czosnek - 3-4 ząbki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 15-20 min. Odcedzamy, zachowując kilka łyżek wody. Ziemniaki ugniatamy na gładką masę, dodając po trochu płyn z gotowania.
2 / 2
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę. Gdy się nieco zeszkli, wrzucamy posiekany czosnek. Podsmażamy na silnym ogniu, aż cebula będzie rumiana i dodajemy do purée (kilka krążków cebuli zostawiamy do dekoracji). Starannie mieszamy, dekorujemy chrupiącymi krążkami i podajemy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory