Ziołowa ryba maślana

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 14.04.2021 17:21
(brak ocen)
OCEŃ
Ziołowa ryba maślana
Ziołowa ryba maślana
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Nasmaruj tłuszczem żaroodporną formę. 

2 / 3

Utrzyj drewnianą łyżką masło z natką i szczypiorkiem. Filet z ryby maślanej pokrój na porcje, ułóż w formie, skrop sokiem cytrynowym, oprósz solą i pieprzem. Posmaruj połową ziołowego masła, wstaw do nagrzanego piekarnika na 5 minut. Gdy ziołowe masło się roztopi, odwróć ryby, posmaruj resztą masła, piecz jeszcze jakieś 10 minut, aż mięso ryby będzie łatwo rozdzielić widelcem. 

3 / 3

Podawaj z cząstką cytryny.

Rada: Według tego przepisu można przyrządzić łososie i - ale to już rozpusta - polędwicę z tuńczyka.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.