Ziołowa sałatka z kurczaka

Magazyn Kuchnia 20.11.2020 13:31
(brak ocen)
OCEŃ
Ziołowa sałatka z kurczaka
Ziołowa sałatka z kurczaka
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Mięso z kurczaka obieramy ze skóry i kroimy na cienkie paseczki.  Świeże kiełki zanurzamy na chwilę (10-25 sekund) we wrzącej, posolonej wodzie, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Kroimy je w poprzek na pół. Cebulki wyjmujemy z octu, także przekrawamy na pół i zalewamy sosem rybnym lub sojowym z dodatkiem octu ryżowego. Miętę siekamy. Kilka listków zostawiamy do dekoracji. 

2 / 2

Do dużej miski przekładamy kurczaka, kiełki i cebulki wraz z sosem, którym były zalane. Posypujemy miętą i doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps