Ziołowy omlet

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 10.02.2020 16:39
(brak ocen)
OCEŃ
Ziołowy omlet
Ziołowy omlet
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wymieszaj trzepaczką jajka z ziołami, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej połowę masła, wlej połowę masy omletowej, smaż, aż spód się przyrumieni, a powierzchnia będzie galaretowata. Posyp połową pokruszonego koziego serka. Przykryj patelnię i smaż, aż jajka się zetną. Identycznie przygotuj drugi omlet. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Rada: Do omletu możesz wrzucić listki zblanszowanego szpinaku albo kilka zielonych oliwek.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps