Ziołowy sernik na krakersach

Magazyn Kuchnia/Honorata Piwowarska 18.11.2020 12:03
(brak ocen)
OCEŃ
Ziołowy sernik na krakersach
Ziołowy sernik na krakersach
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

"Krakersy kruszymy, miksujemy z masłem (masa powinna być gęsta). Formę do tarty (średnica 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Spód napełniamy masą krakersową, ścianki smarujemy masłem. Wstawiamy do lodówki.

2 / 3

Obydwa twarogi rozdrabniamy, ucierając, dodajemy po kolei jajka i mąkę. Rukolę siekamy, wsypujemy do masy razem z posiekanymi ziołami, otartą skórką cytrynową, chili i gałką muszkatołową. Dokładnie mieszamy, wykładamy na krakersowy spód.

3 / 3

Wstawiamy do rozgrzanego do 180 st. piekarnika na 45 minut. Studzimy i wkładamy do lodówki na 12 godzin."

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.