Ziołowy sernik na krakersach
Ziołowy sernik na krakersach
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Krakersy - 120 gMasło - 50 g masła i do posmarowania formyTwaróg chudy - 500 gSer kozi miękki - 200 g twarożkuJajka - 4Mąka pszenna - 2 łyżkiRukola - 50 gZioła - 2 łyżki posiekanych ziół (szczypiorku natki oregano)Skórka z cytryny - 1 łyżkaChili w proszku - SzczyptaGałka muszkatołowa - Szczypta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
"Krakersy kruszymy, miksujemy z masłem (masa powinna być gęsta). Formę do tarty (średnica 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Spód napełniamy masą krakersową, ścianki smarujemy masłem. Wstawiamy do lodówki.
2 / 3
Obydwa twarogi rozdrabniamy, ucierając, dodajemy po kolei jajka i mąkę. Rukolę siekamy, wsypujemy do masy razem z posiekanymi ziołami, otartą skórką cytrynową, chili i gałką muszkatołową. Dokładnie mieszamy, wykładamy na krakersowy spód.
3 / 3
Wstawiamy do rozgrzanego do 180 st. piekarnika na 45 minut. Studzimy i wkładamy do lodówki na 12 godzin."
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory