Składniki (4porcje)
-
Gorczyca - 60 g mieszanki nasion czarnej i białej gorczycyOcet winny - 80 ml białegoWino białe - 80 ml wytrawnegoSyrop klonowy - 1 łyżkaKurkuma w proszku - 1 łyżeczkaSól - 1/2 łyżeczkiChili - szczypta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wszystkie składniki mieszamy, przykrywamy przezroczystą folią, wstawiamy na parę dni do lodówki - od czasu do czasu mieszamy. Następnie miksujemy na gładką masę, regulując konsystencję gorącą wodą (1-3 łyżki). Przekładamy do słoiczka i wstawiamy do lodówki, aby smaki się przegryzły - po kilku dniach musztarda będzie gotowa (można ją doprawić do smaku).
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory