Składniki (4porcje)
-
Chili - 8 suszonychKumin (kmin rzymski) - łyżeczka nasionKolendra (ziarna) - łyżeczkaCurry - 2 łyżeczki żółtego w proszkuSzalotka - 5Czosnek - 4 ząbkiTrawa cytrynowa - łodygaGalangal (galgant) - 1 cmImbir - 1 cm świeżegoPasta krewetkowa - pół łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
15 minut w ciepłej wodzie. Suszymy, siekamy. Nasiona kminu rzymskiego i ziarna kolendry prażymy, ucieramy w moździerzu. Dodajemy posiekane papryczki i curry w proszku, mieszamy.
2 / 2
Mokre składniki: siekamy szalotki, czosnek, trawę cytrynową, galangal i imbir. Ucieramy w moździerzu z pastą krewetkową. Łączymy z mieszanką suchych składników, dokładnie ucierając.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego