Składniki (4porcje)
-
Chili - 8 suszonychKumin (kmin rzymski) - łyżeczka nasionKolendra (ziarna) - łyżeczkaCurry - 2 łyżeczki żółtego w proszkuSzalotka - 5Czosnek - 4 ząbkiTrawa cytrynowa - łodygaGalangal (galgant) - 1 cmImbir - 1 cm świeżegoPasta krewetkowa - pół łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
15 minut w ciepłej wodzie. Suszymy, siekamy. Nasiona kminu rzymskiego i ziarna kolendry prażymy, ucieramy w moździerzu. Dodajemy posiekane papryczki i curry w proszku, mieszamy.
2 / 2
Mokre składniki: siekamy szalotki, czosnek, trawę cytrynową, galangal i imbir. Ucieramy w moździerzu z pastą krewetkową. Łączymy z mieszanką suchych składników, dokładnie ucierając.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory