Zrazy
Zrazy
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Wołowina - 4 podłużne płaty (najlepiej z udźca)Ogórki kiszone - 2Cebula - 1Musztarda stołowa - 4 łyżeczkiBoczek wędzony - 2 grube plastrySól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSmalec - do smażenia (lub olej)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso rozbij delikatnie tłuczkiem. Ogórek, cebulę i boczek pokrój w dość cienkie słupki. Płaty mięsa posmaruj z jednej strony musztardą, ułóż na nich ogórek, cebulę i boczek, posyp solą i grubo mielonym pieprzem. Załóż dłuższe brzegi mięsa ponad nadzieniem, a potem zwiń w rolady i obwiąż białą bawełnianą nicią. W brytfannie rozgrzej smalec lub olej i obsmaż na nim rolady. Potem przykryj brytfannę, wstaw ją do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piecz do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą, a jeszcze lepiej - bulionem wołowym.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory