Zupa cytrynowa z kurczakiem

Magazyn Kuchnia 04.10.2020 17:59
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa cytrynowa z kurczakiem
Zupa cytrynowa z kurczakiem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rosół zagotowujemy, wkładamy opłukane i osuszone piersi, oczyszczone marchew i pora oraz listki laurowe. Od momentu wrzenia gotujemy 30 minut na małym ogniu. Osobno gotujemy ryż. Gdy mięso będzie miękkie, przecedzamy zupę, piersi kroimy w kostkę.

2 / 3

Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy napianę, do której następnie dodajemy kolejno po jednym żółtku, sok z cytryny i (powoli) ciepły bulion. Podgrzewamy, uważając, by nie zagotować.

3 / 3

Do bulinówek rozkładamy ryż, pokrojonego kurczaka, wlewamy bulion. Dekorujemy plasterkami cytryny i wiórkami masła.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps